Menu Sluiten

Diensten

Diensten en Maatwerk

Al meer dan 25 jaar is bitmap dé specialist in allerlei fontaanpassingen. Wij zijn betrokken geweest bij speciale fonts voor o.a. de ANWB, Albert Heijn To Go, KLM, Kawasaki, Jan Linders en vele andere organisaties in binnen- en buitenland. Zie voor enkele voorbeelden onze portfolio

Daarnaast hebben we nog werk verricht voor fontmakers zoals Kimmy Kirkwood, RedRooster Type en aan het Nederlandse Dyslexie font. 

Speciale status van bitmap

Monotype heeft na de overname van vele fontproducten de grootste en meest bekende fontcollectie ter wereld. Derde partijen mogen hun fonts op geen enkele manier bewerken of aanpassen. Bitmap is een van de weinige bedrijven ter wereld die een groot deel van deze fonts wel officieel mag aanpassen.

Digitaliseren

Naast aanpassingen aan bestaande fonts digitaliseren wij ook fonts op basis van EPS-en of tekeningen. Een deel van dit werk wordt meestal uitbesteed aan ontwerpers en wij houden ons bezig met de techniek.

OpenType

Met de introductie van OpenType binnen de ontwerpomgeving is er veel meer mogelijk geworden met fonts. Bitmap kan een font van allerlei speciale OpenType functies voorzien. Te denken valt aan een handtekening of logo. Daarnaast kunnen speciale ligaturen (karaktercombinaties) worden aangebracht of functies die werken als er een bepaalde combinatie van letters is, zoals in het Zwijsen Zwart op Wit font of de speciale IJ in het Jan Linders font.

Een dergelijke ‘ij’ wordt via een speciale functie in het font aangeroepen

 

Het is ook mogelijk om zeer complexe functies te maken, zodat er altijd een perfecte verbinding tussen de letters is.

 

 

PCL en hardware fonts

De tegenhanger van alle modernisteiten op fontgebied is het inbouwen van een font in de printer, via b.v. een DIMM, SIMM of Flash of met een externe box. Deze oplossingen zijn vaak binnen een printserveromgeving het makkelijkste. Te denken valt aan Unix systemen, SAP enz. enz. Wij werken nauw samen met een van Nederlands specialisten op dit gebied.

“Vreemde” talen

Nu we steeds Europeser (moeten) worden, komt het ook steeds vaker voor dat er fonts nodig zijn voor diverse Europese talen. Verschillende leveranciers hebben een groot deel van hun fonts al voorzien van de benodigde extra karakters, maar voor fonts waarbij dit nog niet het geval is, kunnen wij deze toevoegen.